Min fru frågade mig; "Vad kan du göra med gården på 10 år?" Det fick mig att börja fundera och jag fick en idé.

Jag kommer att göra världens mest miljövänliga alkoholhaltiga dryck och sälja den till skidorter. Det var 3 år sedan. Nu har jag gjort det, du tittar på den, och mer än bara skidorter har köpt den.

Resan hit var inte lätt, det har varit många försök och många misstag, men i slutändan tror jag att du håller med om att det var värt det, när du smakar ditt första glas Bjork.

När jag påbörjade detta projekt, hade jag hela tiden i mitt huvud, att hålla det enkelt, och det har jag gjort från dag ett, och kommer fortsätta göra. Jag har många bra människor att tacka för hjälp, råd och entusiasm för detta projekt. Utan dem skulle jag aldrig kommit så här långt. Du vet vem du är.
Många tack!

David Hassan
Grundare och ägare

Processen

Från träd till flaska, varje del i processen har varit noga genomtänkt för att bevara trädet, miljön, och den unika smaken av Bjork.

Detta uppnår vi genom att inte använda el.

Efter uppsamling av björksav upphettas saven över öppen brasa med ved från vår egen skog.

När saven är upphettad blandas den med andra organiska beståndsdelar, för att sedan svalna till önskad temperatur. Jästen tillsätts. Några veckor senare är alkoholnivån nådd.

Under sommaren sker klarningsprocessen, här hjälper gravitationen till. Hösten gör sig sedan redo för att säga godnatt till den nyligen gjorda Bjork apéritif.

I över ett år ligger Bjork i sina damejeanner åldrande i den naturligt kontrollerade temperaturen i jordkällaren, och inte förrän då är den redo att buteljeras.